Kent u de Daikin Altherma hybride warmtepomp al?

26/09/2015

Laat u niets wijsmaken!

Een warmtepomp installeren, is altijd een interessante investering. Door gratis omgevingswarmte uit de buitenlucht te onttrekken en die te gebruiken om de binnenlucht of sanitair warm water mee voor te verwarmen, bespaart u immers heel wat energie en centjes.

Alleen is het rendement van zo’n warmtepomp pas optimaal in minder koude periodes zoals de lente en de herfst en bij goed geïsoleerde woningen. Bij koude temperaturen daarentegen zal uw traditionele gasketel meer energierendement opleveren voor de verwarming van sanitair water dan een warmtepomp installatie.

Vooral bij renovatieprojecten is zo’n warmtepomp dus niet altijd de verstandigste keuze. Radiatoren, vloerverwarming en minder geïsoleerde woningen hebben immers een watertoevoer nodig met een aanzienlijk hogere temperatuur.

De Daikin Altherma hybride warmtepomp biedt voor dergelijke renovatieprojecten dé oplossing. Dit hybride warmtepompsysteem wordt immers gekoppeld wordt aan uw bestaande of een nieuwe hoogrendements gasketel. Het intelligente systeem zal vanaf dan automatisch opvolgen wanneer de warmtepomp en wanneer de gasketel ingeschakeld moet worden om maximaal rendement te generen.

Altijd de meest rendabele verwarming

Bij een hybride warmtepomp zal het intelligente systeem zelf bepalen of de warmtepomp of de gasketel ingeschakeld moet worden om het hoogst mogelijke rendement te verzekeren. De warmtepomp zal het grootste deel van de verwarmingsbehoefte op zich nemen, maar de condensatieketel zal de piekmomenten opvangen door warm water te produceren tegen zeer hoge temperaturen. 

De Daikin Altherma is écht een hybride systeem

Het gros van de hybride warmtepompsystemen op de markt bestaan uit een eenvoudig bivalent systeem waarbij de warmtepomp bij een bepaalde temperatuur uitschakelt en de gasketel in werking treedt.
De Daikin Altherma warmtepomp is echter wél een volwaardig hybride systeem. Ook andere parameters, zoals de COP van het toestel, de geldende gas- en elektriciteitsprijs en de energiebehoefte van de woningen, worden immers geëvalueerd om te bepalen wanneer elk van beide systemen in werking moet treden. Beide systemen kunnen overigens ook simultaan ingeschakeld worden. Dankzij de hybride werking is het dus bijvoorbeeld ook perfect mogelijk om tegelijkertijd binnenverwarming te leveren via de warmtepomp en sanitair warm water via de gascondensatieketel.

Enkele troeven van de Daikin Altherma hybrid op een rijtje

  • Uitzonderlijk rendement waarmee u tot maar liefst 32% energie kan besparen ten opzichte van uw traditionele gasketel
  • Perfect te combineren met bestaande radiatoren of vloerverwarming zonder kap- en breekwerken
  • Leidingen en schoorstenen hoeven niet vernieuwd te worden bij de vervanging van uw bestaande gasketel
  • Een bijzonder compact toestel waarbij de binnenunit niet groter is dan een gemiddelde gaswandketel
  • Eenvoudige en snelle installatie
    Alle onderdelen, aansluitingen en leidingen bevinden zich aan de buitenkant en aan de voorzijde van het toestel wat onderhoud en herstelling achteraf aanzienlijk vereenvoudigt.

Klaar voor maximale energiebesparing bij u thuis?

Bent u op zoek naar een energiezuinig verwarmingssysteem voor een bestaande woning met radiatoren of vloerverwarming, dan bent u nu vast overtuigd van de vele voordelen van een Daikin Altherma hybride systeem.

Ook het prijskaartje voor een dergelijke installatie zal u vast aangenaam verrassen. Tenminste als u bij Augustus bvba informeert. Wij zijn immers Daikin Super Dealer en kunnen u bijzonder aantrekkelijke prijzen voorstellen.

Benieuwd? Neem dan zeker even contact op om een vrijblijvend prijsvoorstel te ontvangen.