Wedden dat u binnenkort ook kiest voor een Daikin warmtepomp?

  Het warmtepompprincipe in mensentaal

  Een warmtepompsysteem onttrekt gratis energie/warmte aan de buitenlucht, de zon of de omliggende aarde om die te gebruiken voor de verwarming van lucht of water in uw huis. Een warmtepomp is daardoor een slimme manier om uw energiefactuur aanzienlijk te verlagen.

  Wij kiezen bewust voor Daikin® warmtepompen

  Daikin® is de onbetwiste pionier en marktleider als het op warmtepompen aankomt. Hun technologische innovaties en productkwaliteit zijn ongeëvenaard. Daikin warmtepompen onderscheiden zich door hun compacte units, de fluisterstille werking en vooral nog door hun uitzonderlijk energierendement. Net daarom kiezen we er bij Augustus bvba heel bewust voor om enkel deze hoogwaardige Daikin warmtepompen te installeren.

  Intussen zijn we zelfs uitgegroeid tot Daikin super dealer. Dat levert ons praktische voordelen zoals een directe communicatie met de fabrikant op, maar ook voor u is dit erg interessant. U kan uw Daikin warmtepomp bij ons namelijk aan uiterst voordelige prijzen aankopen.

  Waarvoor kan u een Daikin warmtepomp zoal gebruiken?

  Airconditioning

  De Daikin aircotoestellen die we bij Augustus bvba plaatsen, werken allemaal volgens het lucht/lucht warmtepompprincipe. Ze onttrekken warmte of koude uit de omgevingslucht en gebruiken deze gratis energie om de binnenlucht op te warmen of te koelen. Minder elektriciteitskosten dus. 
  Meer over airco… 

  Warm water

  De Daikin Altherma warmtepompboilers bieden een oplossing voor het energiezuinig verwarmen van sanitair water in elk huis. Zowel voor nieuwbouw als voor renovatie, voor vloerverwarming en voor gebruik met bestaande radiatoren of in combinatie met uw klassieke gasketel. 
  Het opwarmen van sanitair water met gratis energie uit de omgevingslucht dient heus niet alleen om kraantjes- en badwater mee op te warmen. Een Daikin warmtepomp kan bijvoorbeeld ook perfect aangesloten op uw vloerverwarming. Wist u trouwens dat u met zo’n vloerverwarming tegenwoordig uw huis niet alleen kan verwarmen, maar ook koelen? 

  Welk type Daikin warmtepomp u best installeert, hangt grotendeels af van uw huidig verwarmingssysteem. Wij kunnen u perfect bij deze keuze adviseren zodat u altijd het meest optimale rendement geniet.

  Balansventilatie

  Ook bij uw ventilatiesysteem kan u het warmtepompprincipe toepassen. Bij ventilatie met warmterecuperatie wordt de warmte van de lucht die de woning verlaat, gebruikt om de verse, koelere luchttoevoer reeds mee voor te verwarmen waardoor u minder moet stoken. 
  Meer over ventilatie…

  Daikin Altherma lage temperatuur

  Nieuwbouwwoningen worden tegenwoordig optimaal geïsoleerd, waardoor de warmtebehoefte in huis relatief laag is. De warmtepomp moet het opgeslagen water daardoor maar tot 55° graden verwarmen. Daikin heeft met de Altherma LT warmtepomp een bijzonder compacte oplossing (slechts 0,36 m3 voor de volledige installatie!) die vooral in combinatie met vloerverwarming maximaal rendement oplevert en dat voor verwarming én koeling.


  Daikin Altherma hoge temperatuur

  Oudere verwarmingssystemen met radiatoren vereisen een watertemperatuur tussen de 55°C en 80°C. Dankzij het 2e koelcircuit (compressortrap) kan de Daikin HT warmtepomp zelfs bij buitentemperaturen van -20°C, stroomtemperaturen van 80°C genereren zonder extra elektrisch vermogen. Deze warmtepomp is bijzonder geschikt voor renovaties en integratie met radiatoren. Op later tijdstip kan u bovendien nog zonnepanelen aan de installatie toevoegen.

  Hybride warmtepomp

  Een hybride warmtepomp is kort samengevat een combinatie van een moderne warmtepomp met een klassieke gasketel. Het intelligente systeem bepaalt zelf wanneer de warmtepomp of de klassieke ketel ingeschakeld moet worden om het hoogst mogelijke rendement te verzekeren. De verzamelde warmte wordt opgeslagen zodat u ze ook op later tijdstip kan gebruiken. Ook aan deze warmtepomp kan u op later tijdstip nog zonnepanelen toevoegen. De hybride warmtepomp is daardoor ook erg geschikt voor renovaties en kan eveneens met radiatoren worden gecombineerd.

  Leuke weetjes

  • De compacte units kunnen snel, eenvoudig en bijna overal geïnstalleerd worden
  • Met een Daikin warmtepomp kan u verwarmen én koelen
  • Met de intelligente invertertechnologie wordt het vermogen voortdurend aangepast aan de vraag. Vergaarde warmte wordt bovendien opgeslagen.
  • Geen vuil, roest, bezinksel of bacteriën meer, want de energieboiler waakt ook over de waterhygiëne.
  • Eenvoudige bedieningen, zelfs met uw smartphone

  Klaar om vloerverwarming en/of een Daikin warmtepomp te laten installeren?

  Bij Augustus bvba bent u aan het juiste adres als u overweegt om een Giacomini® vloerverwarming en/of een Daikin warmtepomp te laten plaatsen. We zijn namelijk gespecialiseerd in energiezuinig verwarmen.

  Met deskundig energieadvies adviseren we u in detail welke toepassingen best geschikt zijn voor uw ruimtes en we rekenen zelfs het verwachte rendement heel precies voor u uit. En ook voor een zorgvuldige plaatsing kan u op onze expertise rekenen.

  Wil u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Daarvoor hoeft u ons enkel even te contacteren.