Aangepaste ventilatie laten plaatsen, is belangrijker dan u denkt

  Waarom voldoende ventileren zo belangrijk is

  Voldoende isoleren is bijzonder interessant om onnodig energieverlies te beperken, maar ook het belang van bijpassende ventilatie mag niet onderschat worden. Betere isolatie leidt immers automatisch tot een hogere luchtdichtheid, minder natuurlijke luchtdoorstroming en een hogere luchtvochtigheid. Dat zijn de ideale omstandigheden voor vocht en schimmels en die heeft u ongetwijfeld liever niet in huis.

  Correcte ventilatie laten plaatsen is de enige manier om het binnenklimaat in huis gezond te houden en ademhalingsmoeilijkheden, concentratieverlies, allergieën, onaangename geurtjes en energietekort te vermijden.

  Hoe ook ventilatie uw energiefactuur kan verlagen

  Ventilatie laten plaatsen begint bij een doordachte keuze van het best passende ventilatiesysteem voor uw woning.

  Het B-systeem waarbij lucht doorheen de woning circuleert via roosters is het voordeligste systeem, maar lang niet het meest efficiënte.

  Een C-systeem waarbij verse lucht via roosters de woning bereikt, maar waarbij de vervuilde lucht wel via een apart leidingwerk naar buiten wordt geleid, is al een betere keuze. Voegt men een elektrische sturing toe aan dit systeem, spreekt men van een intelligent C+ ventilatiesysteem. Via bewegingssensoren of CO2-meters wordt het ventilatiedebiet automatisch bijgestuurd waar nodig. Dit C+ systeem wordt vooral toegepast bij renovatieprojecten.

  Voor nieuwbouwprojecten en totaalrenovaties raden wij bij Augustus ten stelligste aan om minstens voor een D, of eerder nog een D+ systeem te opteren. In het D systeem circuleren de vers aangevoerde buitenlucht en de vervuilde, afgevoerde lucht door aparte leidingsystemen. De over- en onderdruk worden continu centraal bijgestuurd waardoor een constante luchtcirculatie wordt gegeneerd. In het D+ systeem met warmterecuperatie (WTW of Warmte Terug Winning) wordt de warmte van de afgevoerde lucht gerecupereerd om de vers aangevoerde, en vaak koelere lucht, mee voor te verwarmen voor die de woning bereikt. Met zo’n gebalanceerd ventilatiesysteem bent u dus zeker van een optimaal ventilatiedebiet, maar ook van een aanzienlijke energiebesparing. U moet immers veel minder stoken om de lucht in huis opgewarmd te krijgen.

  C+ of D+ ventilatie laten plaatsen door Augustus bvba

  Bij Augustus bvba zetten we maximaal in op energiebesparende oplossingen. Daarom gaat onze voorkeur uit naar de plaatsing van C+ en D+ systemen. Om u van een betrouwbare installatie en maximaal energierendement te verzekeren, gebruiken wij enkel materialen van topfabrikanten zoals Zehnder, Renovent en Daikin.

  Gaat u binnenkort ook slimme ventilatie laten plaatsen?

  Graag meer uitleg over ventilatiesystemen en een vrijblijvende prijsofferte voor de plaatsing van een intelligente en energiezuinige ventilatie? Gewoon even het contactformulier invullen volstaat.