Uw buren hebben wél allemaal zonnepanelen laten plaatsen?

  Zonnepanelen plaatsen, is dat nog interessant?

  Het lijkt wel alsof heel Vlaanderen enkele jaren terug inzette op energiezuinig verwarmen met zonne-energie. De overheid stimuleerde zonnepanelen plaatsen namelijk met interessante subsidies en met de beruchte groenestroomcertificaten. Sinds 2014 zijn die stroomcertificaten echter weer afgeschaft voor kleinere PV-installaties tot en met 10 kW. Is het dan nog wel interessant om nu nog zonnepanelen te laten plaatsen, vraagt u zich af?

  Zeker!
  De besparing die zonnestroom oplevert voor uw energieverbruik mag zeker niet onderschat worden. Die besparing bedraagt immers gemiddeld tot 10 keer de waarde van wat die groenstroomcertificaten opbrachten. Bovendien verdient uw investering zich op lange termijn volledig terug.

  Zonne-energie is voor particulieren nog steeds de goedkoopste oplossing voor groene stroom!

  Vergelijk het gerust met het vooraf inkopen van een grote hoeveelheid groene stroom voor een periode van 25 jaar aan een voordelige prijs die ongeveer de helft van het huidige klassieke elektriciteitstarief bedraagt. De rekensom is snel gemaakt….

  Wil u het rendement van zonnepanelen precies laten uitrekenen of twijfelt u nog welke toepassing van zonne-energie best geschikt is voor uw woning? Bekijk dan zeker even wat het energieadvies van Augustus bvba voor u kan betekenen.

  Zonnepanelen, zonnecollectoren, PV-installaties… Kan u er nog aan uit?

  Wanneer u overweegt om zonnepanelen te plaatsen, wordt u rond de oren geslagen met heel wat technisch jargon. Wat is nu eigenlijk het verschil tussen zonnepanelen en zonnecollectoren?

  Fotovoltaïsche zonnepanelen

  Een zonnepaneel bestaat uit verschillende fotovoltaïsche cellen die zonne-energie rechtstreeks omzetten in elektriciteit. zonnepaneel, fotovoltaïsch paneel of PV-paneel (PhotoVoltaic)… deze termen betekenen dus precies hetzelfde.

  Zonnecollectoren

  Een zonnecollector paneel bestaat niet uit photovoltaïsche cellen, maar uit een buizensysteem waar vloeistof of lucht doorheen stroomt. De zon warmt het water in de leidingen en levert zo voordelig warm water voor sanitair, vloerverwarming,…

  Of u best zonnecollectoren of zonnepanelen plaatst, hangt er dus vooral van af of u elektriciteit wil opwekken of eerder een voordelige oplossing zoekt voor sanitair warm water.

  Warmtepompboiler of zonneboiler?

  Om energiezuinig sanitair warm water op te warmen, heeft u ook voor de boiler verschillende keuzes. U kan het water in de boiler laten voorverwarmen via zonnepanelen op het dak (zonneboiler) of hiervoor volgens het warmtepompprincipe gratis omgevingswarmte uit de lucht gebruiken (warmtepompboiler). Ook de combinatie is trouwens mogelijk. Met de Ochsner® boilers kunnen we u bij Augustus bvba alleszins altijd een passende oplossing voorstellen.

  Of u best een warmtepompboiler of een zonneboiler kiest? Dat leest u hier….

  Wij kunnen wél zonnecollectoren aansluiten op uw bestaand verwarmingssysteem

  Zonne-energie toepassen in bestaande woningen is vaak niet even evident als in nieuwbouwwoningen. Bij Augustus bvba hebben we echter ook groene stroom oplossingen voor bestaande verwarmingsinstallaties. Nieuwe zonnecollectoren kunnen bij ons ook perfect aangesloten worden op de warmtewisselaar van uw bestaande boiler of op de vloerverwarming!

  We gebruiken hiervoor uitsluitend kwalitatieve producten van Paradigma® en Solaredge® omvormers.

  Wordt uw energiefactuur binnenkort ook voordeliger?

  Overtuigd door de vele voordelen van zonne-energie en groene stroom? Even contact opnemen volstaat om een vrijblijvend prijsvoorstel te ontvangen om zonnepanelen, zonnecollectoren of een zonneboiler bij u thuis of op het bedrijf te laten plaatsen.

  Ps: Vergeet u zeker niet om ook even na te gaan voor welke subsidies u mogelijks in aanmerking komt? U kan daarvoor best een kijkje nemen op premizoeker.be én bij uw gemeente informeren, want ook lokale besturen reiken vaak interessante energiepremies uit.